Vacatureteksten: kies de juiste functietitel cover
Case - Tekst

Vacatureteksten: kies de juiste functietitel

1

minuten

Inbound recruitment gaat grofweg om 2 zaken: vindbaarheid en verleiding. Vindbaarheid begint met het kiezen van de juiste termen in de tekst. De zoektocht naar een nieuwe baan begint namelijk vrijwel altijd online, dus de juiste functietitel is cruciaal. Het is de belangrijkste zoekterm en het eerste wat kandidaten zien als ze door een lijst met online vacatures scrollen. De functietitel moet dus kloppen!

Een goede functietitel is helder en schept duidelijke verwachtingen. Je doelgroep moet meteen weten waar het over gaat. Beter nog is het natuurlijk als ze actief zoeken naar banen met de door jou gekozen functietitel.

Kies voor een gangbare functietitel

Om potentiele kandidaten te kunnen verleiden met een mooie baan, moeten ze de vacature dus eerst vinden. Grappige functietitels zijn intern leuk, maar welke financial zoekt er online naar een baan als Verloningskoning?

Een prachtige etalage in een lege winkelstraat verleidt weinig shoppers

Kies dus voor een benaming die gangbaar is en waar je doelgroep ook echt naar zoekt. Want dat is in deze fase het belangrijkste: gevonden worden. Een prachtige etalage in een lege winkelstraat verleidt weinig shoppers.

Google Trends

Een handige tool is Google Trends, waar je zoektermen met elkaar kunt vergelijken. Zie hieronder bijvoorbeeld de vergelijking tussen ‘interieurverzorger’ en ‘schoonmaker’ maar eens. Of bekijk hier de vergelijking tussen ‘verloningskoning’ en ‘financieel manager’. Dan wordt meteen helder welke term je beter kunt gebruiken.

Hulp nodig bij jouw vacatureteksten?

Bij Contenttellers werken verhalenvertellers met meer dan 10 jaar ervaring in de recruitmentwereld. Oude liefde roest niet, dus als je hulp nodig hebt: let us know! Meedenken over werving vinden we echt leuk! En als jouw Employer brand of vacature online extra aandacht kan gebruiken, regelen we meteen een online campagne voor je. Klik hier om contact met ons op te nemen!

Deel dit artikel

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com