Persberichten

Met het verzenden van een persbericht zorg je voor extra aandacht. Mooi toch, als jouw organisatie aandacht krijgt in de lokale krant, de vakmedia of nieuwsites? Maar dan moet de tekst wel overtuigend zijn. Overtuigend voor de ontvanger: de journalist of redactie van het medium dat je aanschrijft. No problem, regelen wij voor je. Krijg je er meteen de relevante adressen uit onze perslijst bij.

Free publicity is je vriend

Door jouw nieuws als persbericht te verspreiden vergroot je de kans op free publicity. Gratis aandacht voor jouw nieuwe dienst, product of nieuwe directeur. En dat vertegenwoordigt behoorlijk veel waarde! Onlangs overtuigden we een fitnessstudio in Heerlen om de pers te zoeken met de opening als onderwerp. De eigenaar was sceptisch, maar stemde in. Resultaat: een lokale krant die langskwam voor een interview! Om zoveel mensen te bereiken betaal je normaal gesproken een paar duizend euro!

Redacties hebben input nodig
Wij schrijven jouw nieuws als een goed verhaal, waardoor de plaatsingskans de lucht in schiet. Redacties hebben wekelijks verhalen nodig en daar kun je ze mooi mee helpen. En wordt een persbericht niet geplaatst? Dan sta je wel op het netvlies van de redactie van het medium dat je benaderd hebt. Mooi als ze een expert nodig hebben om een toekomstig nieuwsitem te duiden.

Maak gebruik van onze perslijst
Een perslijst met relevante journalisten, kranten, bladen en omroepen is vaak goud waard. Je kunt een perslijst inkopen, maar dat is vaak erg prijzig. Zelf een perslijst aanleggen met de contactgegevens van relevante media is weliswaar een flinke klus, maar je kunt ook gebruik maken van onze lijst. Die groeit met iedere opdracht die we aannemen!

Wanneer publiceer je een persbericht?

  • Als er een grote verandering plaatsvindt in je bedrijf. Verhuizing? Uitbreiding? Nieuwe vestiging? Stopt er een bekend gezicht na jaren trouwe dienst? Lanceer je een nieuw product of een nieuwe dienst? De mogelijkheden zijn eindeloos.
  • Je een mijlpaal hebt bereikt. Bestaat je bedrijf 10 jaar? Heb je je duizendste product verkocht? Het is nooit een slecht idee om dit te koppelen aan een ludieke of opvallende actie.
  • Je écht iets onderscheidends doet, zodat ook een journalist je verhaal wil publiceren. Bijvoorbeeld omdat je op een bijzondere manier inspeelt op een trend of hype, of juist op een situatie die veel terugkomt in het nieuws. Of heb je hier een uitgesproken mening over en kun je dit betrekken op je organisatie? Journalisten smullen hiervan.

Free publicity klinkt als muziek in mijn oren!

Is het tijd om jouw organisatie aan extra free publicity te helpen?

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com