Case - Content

Jouw verhaal delen? Maak gebruik van storytelling!

3

minuten

Storytelling is een techniek om emotionele verbinding te creëren met je doelgroep waardoor jouw verhaal blijft hangen. Voor veel mensen is storytelling nog een redelijk vaag concept. Want wat is storytelling nu precies? En hoe verwerk je storytelling in jouw contentstrategie? In dit artikel geven wij tekst en uitleg!

All about storytelling
Met storytelling voeg je emotie bij een product of dienst. Het is een middel om verbinding te creëren met je doelgroep. Door je boodschap te verpakken in een verhaal zorg je voor herkenning bij de lezer. Veel bedrijven zijn geneigd om getallen en feiten in te zetten om een boodschap over te brengen. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet goed werkt. Juist doordat je je boodschap omzet in een verhaal raak je mensen en maak je ze enthousiast. Doordat je inspeelt op emotie blijft het verhaal en daarmee ook de boodschap een stuk beter hangen. Door middel van storytelling zet je jouw boodschap dus centraal. Ideaal toch?

Storytelling voor jouw bedrijf
Doordat storytelling positief bijdraagt aan het overbrengen van de boodschap is het voor bedrijven effectief om dit te verwerken in de contentstrategie. Maar wat is hierin nu een goede aanpak? Het is belangrijk dat je de juiste delen van je verhaal via de juiste kanalen naar buiten brengt. Als je storytelling in wil zetten in je contentstrategie hoef je dus niet telkens het hele verhaal weer opnieuw te vertellen. Gebruik het selectief. Hanteer storytelling bijvoorbeeld om een blogpagina op te zetten of verwerk het in pakkende social media posts. Met een beetje denkwerk kun je storytelling op een creatieve manier verwerken in alle aspecten van je contentstrategie.

Hoe te beginnen?
Klinkt dit jou nu als muziek in de oren, maar kun je nog wat hulp gebruiken? Geen nood, met deze vijf basisstappen maak je vast een goed begin:
1. Bepaal je doelgroep
2. Kies de juiste kanalen
3. Bedenk een pakkende verhaallijn
4. Creëer een sterke contentstrategie
5. Begin met delen

Meer weten?
Contenttellers weet wel raad met storytelling! Met de workshop Storytelling & Bloggen maak je een vliegende start. Bekijk onze website en lees meer over deze workshop of neem direct contact met ons op!

Deel dit artikel

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com