Case - Contenttellers

In de Chapeau: Contenttellers gelooft in de kracht van verhalen 

3

minuten

Ieder bedrijf, iedere organisatie, en ieder persoon heeft een uniek verhaal te vertellen. Dat is de grondgedachte achter Contenttellers. Het tekst- en contentbureau met vestigingen in Maastricht en Eindhoven helpt bedrijven en organisaties om dit unieke verhaal te vinden en te vertellen op een aantrekkelijke manier. Oprichters Roel Botterweck en Maarten Vodeb vertellen over de kracht van verhalen.

Maar waarom hebben bedrijven hulp nodig bij het vertellen van hun verhaal? Volgens Roel Botterweck en Maarten Vodeb hebben veel organisaties niet de tijd, de kennis of de vaardigheden om hun verhaal goed te vertellen. Ze zijn te druk bezig met hun dagelijkse werkzaamheden en hebben niet altijd de juiste expertise in huis om hun boodschap effectief te communiceren naar de buitenwereld. Begrijpelijk natuurlijk, maar doodzonde.

Het belang van een goed verhaal

Maarten en Roel zijn er namelijk van overtuigd dat het vertellen van een goed verhaal bijdraagt aan het succes van een organisatie. “Een goed verhaal spreekt mensen aan en blijft hangen. Het zorgt voor betrokkenheid en leidt zo tot nieuwe klanten of samenwerkingen. Maar het vertellen is niet altijd even makkelijk. Bovendien zien veel organisaties vaak niet meer hoe interessant het is wat ze doen of wat voor inspirerende activiteiten er binnen hun organisatie plaats vinden. Maarten: “Soms is de blik van een buitenstaander nodig. Wij lopen vaak ergens binnen en zien overal zaken die we meteen zouden willen delen of mensen die indrukwekkende prestaties leveren, maar dat zelf de normaalste zaak van de wereld vinden.” Roel knikt instemmend en voegt toe: “We zien vaak dat interessante directeuren of specialisten zichzelf tekortdoen door niet aan de buitenwereld te laten zien wat ze kunnen en doen. Dit is echt een gemiste kans. Wij willen onze klanten helpen bij het vinden en gebruiken van hun eigen stem.”

‘Ieder bedrijf, iedere organisatie, en ieder persoon heeft een uniek verhaal te vertellen.’

Sprokkelsessie

De aanpak van Contenttellers is daarom gericht op het bundelen, ordenen en organiseren van al die verhalen. “Om die reden beginnen we vrijwel iedere samenwerking met een zogenaamde Sprokkelsessie”, legt Roel uit. “Samen met de klant verzamelen we onderwerpen, formuleren we doelstellingen en stellen we een heldere contentplanning op. Daarna kunnen we beginnen met het schrijven van blogs, interviews, columns of social posts. Met iedere opdrachtgever spreken we de perfecte mix van middelen en publicatiekanalen af.” Maarten legt uit dat de aanpak van Contenttellers niet alleen gericht is op het vertellen van een verhaal, maar ook op het volhouden ervan. “In contentmarketing is het zaak om consistent te zijn. Je moet blijven publiceren en blijven vertellen. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat jouw verhaal blijft leven en dat de boodschap aankomt bij de juiste doelgroep, dat je top of mind blijft. En dat is waar het allemaal om draait.”

Consistente communicatie

Roel legt uit dat Contenttellers werkt op projectbasis, maar dat ze ook sterk geloven in de waarde van abonnementen. “Met een abonnement kunnen we opdrachtgevers verzekeren van onze beschikbaarheid en aandacht gedurende een langere periode. Dit zorgt voor een meer consistente communicatie en we kunnen beter anticiperen op hun behoeften. Onder losse projecten bieden we verschillende diensten aan, zoals het afnemen van interviews, redactie van magazines of hulp bij het opstellen van een contentplanning. Maar ons abonnementsmodel is voor veel van onze klanten de meest efficiënte en effectieve manier om hun contentstrategie te ondersteunen.”

Gevarieerde klantenportfolio

Roel en Maarten zijn bijzonder trots op hun klantenportfolio. “Contenttellers heeft een gevarieerde klantenkring in heel Nederland. Hieronder vallen lokale horecazaken, grote industriële namen zoals Sitech Services en Mosa, lokale favorieten waaronder Metis Notarissen, en kenniscentra op Chemelot, zoals Brightlands Materials Center en Brightsite.” Daardoor heeft Contenttellers inmiddels een schat aan ervaring opgebouwd. “Het is geweldig om te zien dat onze vaardigheden en expertise werken voor organisaties van verschillende omvang en in diverse sectoren. We moeten ons steeds goed inlezen, oprecht nieuwsgierig zijn naar de klant en de behoeften en vragen van hun doelgroep begrijpen.” Maarten merkt op dat er een onbedoeld neveneffect is van hun werk: “Over een paar jaar zijn we onverslaanbaar in een pubquiz of een potje Triviant.”

Deel dit artikel

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com