In 4 vragen naar een succesvolle contentstrategie cover
Case - Content

In 4 vragen naar een succesvolle contentstrategie

3

minuten

Iedere moment van de dag kom je in aanraking met content die door bedrijven de wereld in wordt geslingerd. Op televisie, in tijdschrijften, de krant en uiteraard vooral op social media. Daar kan jouw organisatie aan meedoen door ook veel en vaak berichten te posten, maar dat is vrij zinloos en zonde van de tijd zonder goede contentstrategie.

Een uitgewerkte contentstrategie zorgt ervoor dat jouw content doet wat het moet doen: bijdragen aan de doelen van jouw organisatie. Of die nou worden uitgedrukt in meer klanten, hogere klanttevredenheid of naamsbekendheid. Losse content boeit niet. Verhalen wel. Zie de contentstrategie maar als jouw inhoudsopgave. We geven je 4 eenvoudige vragen die aan de basis liggen van de strategie.

1. Wat is het doel

First things first: bepaal heldere doelen voor de content die je gaat publiceren. Wat wil je bereiken? Die doelen liggen uiteraard in het verlengde van de strategische doelen van jouw organisatie. Gewoon opschrijven dat je meer volgers en likes wil is natuurlijk niet voldoende. Maak de contentdoelen concreet en zorg dat ze meetbaar zijn. Je wil kunnen zien of je op de goede weg bent en of je eventueel moet bijsturen.

2. Wie is de doelgroep

Voor wie ga je eigenlijk content produceren en publiceren? Oftewel: wie is jouw doelgroep? Veel bedrijven maken de fout vooral over zichzelf te gaan vertellen, maar het is maar de vraag of jouw potentiële klanten daarop zitten te wachten. Vraag je dus af welke pijnpunten jouw doelgroep heeft en hoe jouw organisatie ze daarbij kan helpen.

3. Welke kanalen zet je in

Zoveel mensen, zoveel kanalen. Maar je hoeft niet op alle social media aanwezig te zijn. Of een magazine uit te brengen. De vraag is waar jouw doelgroep zich bevindt. Je mag ook best afwisselen. Sterker nog, ieder kanaal heeft een eigen tone of voice en manier van content delen. Een strakke zakelijke post op Instagram is net zo logisch als alleen maar jolige video’s delen op LinkedIn. Vertel je boodschap dus telkens op de manier die past bij het kanaal.

4. Wat werkt en wat niet

Nu je klaar bent om content te gaan posten en verspreiden, moet je er alleen nog voor zorgen dat je kunt bijhouden wat werkt en wat niet. Er zijn verschillende platforms die je daarvoor kunt gebruiken. Van Hootsuite tot StoryChief. Het grote voordeel is dat je dan ook kunt plannen en zo content in batches kunt inplannen. Maar meten is cruciaal. Hoe kun je anders bepalen of je je doelen haalt of niet?

Aan de slag

Bij Contenttellers beginnen we iedere samenwerking met een Sprokkelsessie waarin bovenstaande stappen vaste onderdelen zijn. Hulp nodig bij het opstellen van een succesvolle contentstrategie? Laat hier je gegevens achter en we plannen een kennismaking!

Deel dit artikel

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com