Efficiënt werken: Ontdek de beste tools om je social media berichten vooruit te plannen cover
Case - Content

Efficiënt werken: Ontdek de beste tools om je social media berichten vooruit te plannen

3

minuten

Als je serieus met contentmarketing aan de slag gaat, kun je niet zonder een tool om berichten om social media in te plannen. We bespreken bekende tools zoals Hootsuite en Buffer, maar ook een aantal minder bekende programma’s zoals Later, CoSchedule, en MeetEdgar. Uiteraard hebben we ook Contenttellers, de tool die we bij Contenttellers gebruiken, toegevoegd aan de lijst. In deze blogpost vind je dus alles wat je nodig hebt om efficiënt en stressvrij je social media berichten te plannen.

Als je elke dag handmatig berichten moet plaatsen, ben je waarschijnlijk meer tijd kwijt dan je zou willen. Tijd die je zou kunnen besteden aan andere belangrijke taken, zoals het maken van nieuwe content . Het plannen van berichten geeft je daarnaast ook meer flexibiliteit en stelt je in staat om je berichten te optimaliseren voor de beste resultaten. Je kunt bijvoorbeeld verschillende tijdstippen en dagen testen om te zien welke het beste werken voor je doelgroep. En als er iets onverwachts gebeurt, kun je gemakkelijk je planning aanpassen zonder dat je in paniek hoeft te raken.

Maar dan heb je dus wel een goede tool nodig. We stellen er 6 aan je voor.

  1. Hootsuite: Dit is waarschijnlijk de bekendste tool om social media posts mee in te plannen. Het is echt super makkelijk te gebruiken en je kunt meerdere social media accounts koppelen. Plus, ze hebben ook een gratis versie, dus je kunt het uitproberen zonder geld uit te geven.
  2. Buffer: Dit is nog een andere populaire tool om je social media posts mee in te plannen. Buffer heeft een mooie interface en je kunt gemakkelijk berichten plannen voor verschillende tijdstippen en dagen.
  3. Later: Als je vooral op Instagram zit, dan is Later de tool voor jou. Je kunt je Instagram posts inplannen en zelfs previewen hoe ze eruit zullen zien op je feed. Later heeft ook een gratis versie, maar als je meer functionaliteiten wilt, dan moet je betalen.
  4. CoSchedule: Dit is een tool die je kunt gebruiken om je blog posts en social media posts te plannen. Het is handig als je alles op één plek wilt hebben en niet verschillende tools hoeft te gebruiken. Het kan wel prijzig zijn, maar als je veel blogt en veel social media gebruikt, kan het de investering waard zijn.
  5. MeetEdgar: Dit is een tool die echt uniek is. In plaats van gewoon posts in te plannen, creëert MeetEdgar een bibliotheek van content die je steeds opnieuw kunt delen. Het is een beetje duurder dan de andere tools, maar het kan je tijd besparen doordat je niet steeds nieuwe content hoeft te bedenken.

Contenttellers werkt met StoryChief

Bij Contenttellers werken we met StoryChief, een alles-in-één platform waarmee je gemakkelijk je blogposts en social media posts kunt plannen en publiceren.

Eén van de belangrijkste voordelen van StoryChief is de mogelijkheid om je content te optimaliseren voor SEO. Het platform analyseert automatisch je content en geeft suggesties voor zoekwoorden en optimalisatie. Dit is vooral handig als je serieus bent over het verbeteren van je online vindbaarheid. StoryChief biedt daarnaast ook integraties met verschillende andere tools en platforms, zoals HubSpot, WordPress en Mailchimp.

Bovendien maakt StoryChief samenwerken met andere teamleden en externe schrijvers heel eenvoudig. Je kunt gemakkelijk samenwerken aan content, feedback geven, taken toewijzen en voor publicatie om toestemming vragen. Dat laatste is voor Contenttellers natuurlijk superhandig. Wij publiceren nooit een artikel of social post zonder expliciete goedkeuring van onze opdrachtgevers. StoryChief heeft ook een handige preview-functie, waarmee je kunt zien hoe en bericht eruit komt te zien op de verschillende platforms.

Er is een gratis proefperiode beschikbaar, zodat je het platform zelf kunt uitproberen voordat je besluit om te investeren in de betaalde versie.

Meer zien?

Wil je zien hoe een contentplanning er in StoryChief uitziet? Neem dan even contact met ons op en dan plannen we een (online) afspraak waarin we je dat laten zien.

Deel dit artikel

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com