Case - Tekst

Een goede column verricht wonderen

3

minuten

Columns zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit kranten, tijdschriften, vakbladen en websites. Maar, wat is een column nou precies? En wat kan zo’n stukje tekst nu voor jou betekenen? In dit korte artikel geven wij uitleg.

Personal branding
Kort gezegd is een column een persoonlijke rubriek die regelmatig op een vaste plek gepubliceerd wordt. Daarom is het ook meteen het perfecte middel om jouw mening te delen met de buitenwereld. Columns helpen je te positioneren als iemand met een duidelijke visie. Ze zijn dan ook een geschikt communicatiemiddel om in te zetten om jouw personal branding te versterken. Maar wat is personal branding nu precies? Iedereen heeft een personal brand, of je je er nou van bewust bent of niet. Bij personal branding staan anderen, jouw omgeving en het publiek centraal. Die vinden iets van je en hebben een beeld bij jou en je gedrag. Jouw imago is dus eigenlijk een eigenschap van anderen. Best gek, hè.

Een geschikt hulpmiddel
Een column is de perfecte manier om invloed uit te oefenen op jouw personal brand. Door jouw visie op een sterke en slimme manier te delen met anderen, kun je jouw personal brand net zo lang kneden tot het helemaal is zoals jij het wilt hebben. Denk daarom tijdens het schrijven goed na over hoe je jezelf wilt portretteren richting anderen.

Genoeg inspiratie
Natuurlijk vindt niet iedereen het makkelijk om zijn of haar gedachten gestructureerd op papier te krijgen. Maar, dit mag geen reden zijn om niet regelmatig een column te publiceren! Daarvoor zijn de voordelen simpelweg te groot. Om je alvast een eindje op weg te helpen sommen we ter inspiratie een aantal onderwerpen voor je op:

1. Jouw reis als ondernemer
2. Klantvragen
3. Marktontwikkelingen (presenteer jezelf als thought leader)
4. Het nieuws (kijk uit als het om politiek gevoelige onderwerpen gaat)

Met behulp van deze onderwerpen kun je een tijdje vooruit! Het is namelijk ook belangrijk om een goede planning te hebben, zodat je precies weet wanneer je wat gaat publiceren. Let er wel op dat je columns actueel blijven, te ver vooruitwerken is dus ook niet handig.

Hulp nodig?
Twijfel je nog steeds aan je eigen schrijverskwaliteiten? Geen nood, wij kunnen je op een aantal manieren helpen een echte columnist te worden. Hoe dan precies? Bekijk onze website en lees meer over onze aanpak of neem direct contact met ons op!

Deel dit artikel

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com