Case - Tekst

De kracht van een goede case study

2

minuten

Bewijskracht is een belangrijk onderdeel van de marketing van jouw organisatie. Maar met alleen een rij logo’s en wat leuke foto’s kom je er niet. Slimmer is het om een case study uit te lichten op je website. Een goede case study laat het verhaal van jouw organisatie namelijk een stuk krachtiger overkomen.

Jouw aanpak werkt
Een case study laat zien dat jouw aanpak resultaten oplevert. Dit is natuurlijk aantrekkelijk voor organisaties die voor vergelijkbare vraagstukken een nieuwe leverancier zoeken. Potentiële klanten willen graag overtuigd worden en wat werkt nou beter dan het tevreden opdrachtgevers zelf laten vertellen? Laat daarom echte personen eens aan het woord over welke zaken jouw organisatie voor hen heeft aangepakt. Dit is niet alleen aantrekkelijk leesmateriaal, maar motiveert potentiële klanten ook actief om jouw organisatie mee te nemen in hun besluitvormingsproces.

Benodigde elementen
Een goede case study vertelt dus een boeiend verhaal, maar moet natuurlijk ook over voldoende data beschikken om dat verhaal te ondersteunen. Maak daarom gebruik van een herkenbare structuur. Begin met een schets van de uitdaging, geef inzicht in de vooropgestelde doelen, omschrijf het werkproces met aandacht voor creatie en productie en eindig tot slot met een onderbouwing in de vorm van het verhaal en de ervaringen van de klant. Succes gegarandeerd!

Social media is key
Vergeet niet om je case study daarna op social media te verspreiden! Dit is de perfecte manier om jouw verhaal op een natuurlijke manier onder de aandacht te brengen. Kleedt je case study leuk aan met een goede pakkende afbeelding, en klaar is Kees. De case study verspreidt zich vanzelf organisch onder jouw volgers, maar door mensen aan te sporen om te liken en sharen vergroot je je bereik. Wees dus niet bang voor een beetje zelfpromotie.

Hulp nodig?
Kan jouw organisatie wel wat krachtige case studies gebruiken? Bij Contenttellers werken verhalenvertellers die staan te springen om jou te helpen! Bekijk onze website en lees meer over onze aanpak of neem direct contact met ons op!

Deel dit artikel

Contenttellers maakt nu deel uit van Morres & Company. Alles wat je van Contenttellers gewend bent, vind je nu ook bij Morres & Company.

Lees meer op de website van Morres & Company en als je vragen hebt, stuur je gewoon een e-mail naar info@morrescompany.com.
We staan klaar om je te helpen.

Let’s keep telling great stories together!

Ga naar morrescompany.com